Eile algas kevad millega kaasneb ka grillimine. Milline on aga parim puu suitsutamiseks?
Tihti kasutatakse kala ja liha suitsutamiseks erinevat lehtpuitu, millest kõige tuntum on lepp. Samuti kasutatakse puitude omavahelist kombineerimist, et saada erinevaid maitseid.
Suitsutamise kõrval on tänapäeval ka mitmed uued grillimise lahendused. Keraamilised kvaliteetsed Kamado grillid, mis on tihti mitme korrusega ja võimaldavad palju erinevaid grillimise võimalusi. GrilliMarket.ee e-poes on pelletigrillid, millel on gaasigrilli lihtsus aga söegrilli maitse.
Soovitused erinevate puitude ja suitsutammise osas:
Kadakas – metsloomade ja kala jaoks hea puu suitsutamiseks,
Lepp – suitsumaitse, mis on hea mereandidega,
Vaher – magusapoolne maitse, mis sobib hästi sealihaga,
Tamm – tugev maitse, mis on hea sea-, veise- ja linnulihaga,
Mustsõstar – kergeks suitsutamiseks ja väike lisamaitse,
Õunapuu – magus ja küllaltki pehme maitse, mis on hea kala ja linnulihaga,
Kirsipuu – kerge puuviljalise maitsega, mis on hea sea-, linnu- ja lambalihaga,
Ploomipuu – intensiivsus jääb õuna- ja kirsipuu vahele.
Erinevaid soovitusi veel suitsutamise osas leiab artilist:
https://www.forbes.com/sites/nomanazish/2018/04/17/grill-gourmet-the-best-wood-and-food-pairings-to-try-this-season/